Informacje o temacie
Zobacz temat
Przegląd anteny AM6000
|
|
SO8ABC |
Dodany dnia 21-02-2014 16:17
|
![]() Łukasz Administrator ![]() Postów: 56 Data rejestracji: 29-09-2011 |
Pewnie wielu z Was się zastanawia co to za wynalazek posiadam. Oto link do strony producenta http://www.mezcom...a-kurierem Ale do rzeczy zaniepokojony informacjami, że podczas Lubelskiego Maratonu jestem głuchy jak pień postanowiłem zrobić przegląd anteny. I już po chwili od jej zdjęcia i rozłożenia okazało się, że jeden z trzech elementów nie jest dokręcony taką małą śrubką, tzn element wchodził w tulejkę drugiego ale poprzeczna śrubka go nie przytrzymywała była poluzowana. Czyżby to było powodem ale skoro już zdjęta szukam dalej. ![]() Jeszcze poprawiłem zimne luty i wyczyściłem pozostałe z rdzawego nalotu i zaśniedzenia. ![]() Wszystko wyczyszczone z brudu kurzu nalotów rdzawych. luty poprawione i zobaczymy czy coś pomogło. Najgorzej wyglądał element przy złączu UC-1. Łukasz
Na stałym QTH: TRX:YAESU FT8800E ANT: AM6000 W mobilu TRX: YAESU FT8800E ANT: Midland NR-770R ![]() Odczyty z mojej stacji meteo www.pogodawpulawa... |
|
|
SO8ABC |
Dodany dnia 25-02-2014 16:55
|
![]() Łukasz Administrator ![]() Postów: 56 Data rejestracji: 29-09-2011 |
Znalazłem winowajcę!!! "Ukręcony" był oplot we wtyku N, dokładnie na tym kołnierzu do którego był lutowany. Łukasz
Na stałym QTH: TRX:YAESU FT8800E ANT: AM6000 W mobilu TRX: YAESU FT8800E ANT: Midland NR-770R ![]() Odczyty z mojej stacji meteo www.pogodawpulawa... |
|
Przejdź do forum: |